Home > Companies > AluK (GB) Ltd
Alex House, University of Wales – Swansea

Alex House, University of Wales – Swansea

Case Study
University of Wales in Swansea has invested £8million into the refurbishment, restoration and extension of the Grade II listed former Central Library building to create the new Institute for Sustainable Design.

Devised by Powell Dobson Architects, the development incorporates a stunning twin wall façade featuring AluK curtain walling systems, complementing and adding a new dimension to the original design.

The modern, double skin façade extension provides an additional 657m2, and incorporates a new reception entrance, workshops, teaching spaces and design studios. The original circular reading room has also been restored and made available as a public venue.

Details

Published 08/06/2015