Home > Companies > Bailey - Total Building Envelope

Case studies (19)

Article image
Eco green roof supplied to primary school
The new Bolnore Village Primary School, designed by Re-format, was selected as the overall winner of the 2012 Mid Sussex Design Awards. The school is the UK’s first and only parent-promoted and self-governing primary school in the country. Bailey supplied an extensive Eco-Roof green roof tog...
Article image
ST ANDREWS LINKS GOLF CLUB
GREEN ROOF SOLUTION FOR BARREL ROOF AT THE WORLD FAMOUS ST ANDREWS LINKS GOLF CLUB The £2million development has been designed as a state of the art facility providing storage and office facilities. The stunning building features a green barrel roof to help the building settle into the natur...
Article image
Aluminium eaves system supplied to cricket ground
SUSSEX COUNTY CRICKET CLUB he project involved the redevelopment of the Sussex County Cricket Ground which provided a new 1,700-seater stand that replaced the current terraced seating in the south-west corner of the ground Sussex County Cricket Club – Hove Bailey Aerofoil Cassette System allow...
Article image
Horizon House
USING 600 PLATINUM RAINSCREEN CLADDING PANELS An outdated 1960s commercial building has been transformed into 56 modern residential units by leading architects Corstorphine + Wright, using 600 Platinum Rainscreen Cladding panels supplied by Bailey. Horizon House – in Swanley, Kent – previousl...
Article image
Factory 2050 - bespoke eaves system
BAILEY BRINGS FUTURISTIC FACTORY VISION TO LIFE At the heart of the University of Sheffield’s Advanced Manufacturing Campus, Factory 2050 is the UK’s first fully reconfigurable assembly and component manufacturing facility. Designed by award-winning Bond Bryan Architects, the building’s impre...
Article image
Cavendish Place - Rainscreen Cladding
CAVENDISH PLACE is a new five-story luxury mixed-use development in the centre of Clapham Common, achieved using Bailey’s Platinum Rainscreen Cladding. The £8m development is part of Clapham Park’s major regeneration project to transform the area into the exemplar of residential space in Lond...
Article image
WYTHENSHAWE TRANSPORT INTERCHANGE
At times, travelling can be a stressful affair, which is why it is important to provide pleasant facilities at stations. With this in mind, transit hubs are increasingly being built to serve as desirable places to encourage the use of public transport. As such, Manchester City Council decided ...
Article image
Distinct Double-Curved Roof for the Velodrome
Olympic Velodrome, London, which features a distinct double-curved roof. The 6,000 seat stadium incorporated 13,000 sqm of Kalzip Standing Seam roof, eight 100m long roof lights, 420lm of bullnose to the perimeter and 22 movement joints. The Velodrome is the most sustainable venue on the Olym...
Article image
Heathrow Underground Station
A major upgrade of Heathrow Terminals 1, 2, 3 Tube station on the Piccadilly line was completed for the 2012 London Olympics providing better access and a more welcoming station and ticket hall, both for visitors and regular passengers. Bailey curved fascia profile was designed in conjunction...
Article image
Hilton London Bankside
A stunning new build in the heart of London, the £115m Hilton Bankside represents the next generation of design-led Hilton Hotels. The contemporary, industrial look of the building combines brick, glass and a striking bronze coloured Bailey Rainscreen Cladding System. The eight-storey hotel’s...
Article image
McLaren Production Facility, Woking
Like the McLaren Technology Centre, the MPC has been carefully designed by Foster + Partners to fit perfectly into its environment as efficiently and environmentally sensitive as possible Bailey Bullnose fascia/soffit secret fix cassette system has the quality of engineering required of this ...
Article image
Waitrose Bagshot - Bespoke Bullnose Eaves
A £14 million 25,000sq ft. food store, the eco-friendly Waitrose in Bagshot, Surrey, boasts stunning contemporary design. Offering an outstanding shopping experience, the building was designed by Phillips Tracey Architects to minimise impact on the surrounding rural environment. Bailey’s produ...
Article image
Tech Hub
EBI’s Technical Hub in Cambridgeshire is a state-of-the-art facility for computer based Genome research.s. The complex façade design and construction was a key element of the project. The design of the building was by Abell Nepp, with the working drawings by Barber Casanova Ruffles, included ...
Article image
Fully curved soffit and bullnose system installed at the Amex Stadium
As a pioneer of the secret-fix bespoke eaves system, Bailey has become acutely aware of the need for a more modular approach for building construction in the interests of reducing site time for both safety and economic reasons. Bailey’s expertise was unveiled in the fully curved soffit and bu...
Article image
London Bridge Project
Bailey has been working closely with Prater to deliver a major element of the complete refurbishment of London Bridge train station, on behalf of Costain for Network Rail. Bailey was trusted by Prater to undertake and advise on one of the challenging areas of the project, from the initial des...
Article image
Deptford Project London
RISE is a new eye-catching mixed-use development in the centre of Deptford in London, achieved using a combination of Bailey’s standard and bespoke building envelope products. Designed by Rogers Stirk Harbour + Partners, KDS Associates and Ash Sakula Architects, the contemporary, colourful ei...
Article image
The University of Birmingham Library
The construction of the external envelope was an important part of the library’s transformation. The building has a contemporary aesthetic, which houses innovative learning tools alongside traditional resources for studying in the 21st Century and beyond. Bailey Rainscreen Cladding was fitted...
Article image
Bailey Unitised Feature fins used on socials housing and community redevelopment project
When PRP required a solution for a feature on the façade of the building at the Myatts Field social community redevelopment, they called upon the technical team at Bailey Total Building Envelope. The concept for the building was a series of window features fixed to the front of the building. ...
Article image
Bailey Waterproofing building envelope solution for O2 base camp.
The specification for ‘Base Camp’ at the O2 presented some technical challenges in waterproofing the building while delivering the aesthetics required by bblurr Architecture. Bailey worked with the architect and specialist sub-contractor to deliver bespoke detailing in order to achieve the ...