Home > Companies > Lang+Fulton

Case studies (23)

Article image
The SSE Hydro: decorative wall cladding for the stage entrance constructed from Stereo-kinetic system.
The SSE Hydro is the biggest performance arena ever designed by Foster + Partners. Lang+Fulton have now supplied a decorative solution for the stage entrance constructed from their STEREO-KINETIC cladding system. Each stainless steel sheet is engraved with name of an artist, commemorating t...
Article image
STEREO-KINETIC wall cladding system at H&M, freely-moving stainless steel sheets suspended within each 63x132mm aperture of a Stereo-3 grating mesh panel.
The frontage of the Ocean Terminal shopping centre in Edinburgh has received a radical makeover as part of a major investment to increase footfall by enhancing the visitor experience. The extension has been covered with STEREO-KINETIC cladding; hundreds of freely-moving stainless steel sheets...
Article image
STEREO-KINETIC wall cladding transforms refurbished car park at Festival Square, Basingstoke
Investment in the infrastructure at Festival Place shopping centre in Basingstoke has included the refurbishment and extension of the 3,000 space car park. Lang+Fulton worked with Bell Associates to design a new façade using their STEREO-KINETIC wall cladding. The panels were mounted on to an...
Article image
Italia-Corten Steel Louvres contrast with Stainless Steel Mesh
Italia-Corten louvred screening makes a striking statement at a technology park and science hub, which is being developed with an ambitious commitment to renewables. The louvre panel system has been used to contrast with stainless steel mesh, etched with an artwork of forest trees. The client...
Article image
Ceiling Panels made from Galvanized Grating complete Contemporary Palette to create Stunning Facade
Stretto-11 grating has been incorporated into the facade at Here East, the former Olympic Broadcast Centre. Soffit and cladding panels made from Stretto-11 have been used around the central entrances of the 280-metre length of the building and within the recessed openings. The contemporary ex...
Article image
An architect designed stand-alone cycle hub for new railway station
A stand-alone cycle hub with two tier parking for 120 bicycles now provides high-quality, safe and secure bike storage at Dundee’s new railway station. The vison was for a structure that wasn’t a ‘box shaped’. The solution incorporated a rear section of Lang+Fulton’s Italia-80 louvred panels...
Article image
Stainless Steel Pedestrian Grating at Chelsea Bridge
Lang+Fulton were approached by the architects to propose the most suitable stainless steel grating for pedestrian use at the new Vista apartments, close to Chelsea Bridge. The gratings were also required to safely secure the structural openings that ventilated the underground car park. A grat...
Article image
Stainless steel open mesh floor grating for Vista Apartments at Chelsea Bridge
The new Vista apartments occupy an enviable location, close to Chelsea Bridge and overlooking Battersea Park. As a high-end residential project, the landscaping was given a high priority, Lang+Fulton were approached by the architects to propose a suitable stainless steel grating for pedestr...
Article image
balustrade infill panels, open mesh flooring, stair treads and louvred screening at Milton Park: new workspaces for the science & technology sector
Terra-34 balustrade infill panels, open mesh flooring, stair treads and louvred screening have been supplied for escape stairs at Milton Park. Three new buildings have been tailored to provide high-tech laboratories and offices. There were five stairs towers in total, 10.7m and 15m high, also...
Article image
North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.
North Kent Police HQ is a four-storey landmark building of 11,500 m2. In addition to the perimeter fencing, Lang+Fulton supplied the steel louvred cladding panels and support steelwork for the generator housing. The panels were made from Italia-100 which is an extremely robust louvred materi...
Article image
Emirates Stadium: barrier fencing, security screening, balustrading and wall cladding.
Lang+Fulton products were used extensively at The Emirates Stadium for Arsenal FC as barrier fencing, security screening, balustrading and wall cladding. The Arezzo-25 fence panels with a 76x25mm aperture were supplied with the flat bars running horizontally in order to take a loading requir...
Article image
Great Portland Street: Lang+Fulton have installed 45.3 linear metres of louvred panels 1100mm high with 3 access doors, galvanized and ppc RAL7038.
78/92 Great Portland Street consists of a group of mixed period buildings which is under redevelopment by Great Portland Estates to provide 23,000 sq ft of residential flats, 11,000 sq ft of retail units and 18,000 sq ft of offices at a cost of £19million. Lang+Fulton installed 45.3 linear met...
Article image
Dundee Waterfront: Roma-3 fencing
Three types of fencing were supplied for a prestigious waterfront location on the the River Tay. The design was developed jointly with the City of Dundee Chief Engineer, creating bespoke fencing which made use of modular panels wherever possible to meet the project budget. Roma-3 was used as ...
Article image
Kings Cross Square: high quality stainless steel grating
The final phase of the £500m redevelopment of Kings Cross has been completed with the creation of a 75,000 sq ft square in front of the station. The square has granite benches with inset panels of high quality stainless steel grating supplied by Lang+Fulton, stunning lighting, trees and an ar...
Article image
Portavadie Marina Resort: A 2.5m high screen of Italia-100 panels was installed to provide 100% visual screening.
Lang+Fulton were asked to supply louvred screening to provide shelter and a visual barrier for the café and outdoor pool areas at the Portavadie Marina Resort. A 2.5m high screen of Italia-100 panels was installed to provide 100% visual screening. The louvres have a free area of 29%, which h...
Article image
Ikea Coventry: ventilation screens to the ground floor parking which extended to form a barrier to the first level.
The new store at Coventry was built using environmentally sustainable building materials. As the first city centre store, it also provides contained parking for 800 cars. Lang+Fulton supplied ventilation screens to the ground floor parking which extended to form a barrier to the first level. ...
Article image
The Hydro: Infill panels for the balustrade were supplied by Lang+Fulton, made from Micro-34 architectural grating.
The SSE Hydro is the biggest performance arena ever designed by Foster+Partners. One of the main points of access to the venue is across an elevated walkway. Infill panels for the balustrade were supplied by Lang+Fulton, made from Micro-34 architectural grating; the galvanized finish and rect...
Article image
The Crystal London: Barrot Barrot grating for the mezzanine exhibition space. Each panel was a unique angular shape to add visual interest to the flooring.
The Crystal, a Sustainable Cities Initiative by Siemens, is the world’s largest exhibition on the future of cities. Wilkinson Eyre Architects were responsible for the dramatic crystal-shaped glazed structure, covering 2,000m2, at Royal Victoria Docks in London. The varied interior spaces were...
Article image
Primark - stainless steel floor grating serving as a light-well, introducing natural light to a basement shopping area
Primark’s flagship store on Edinburgh’s premier shopping street has undergone recent refurbishment. This has included the installation of stainless steel grating, supplied by Lang+Fulton, as flooring within the window display. Apart from its stylish contemporary appearance, the grating serves...
Article image
Waitrose Distribution: Roma-3 mild steel grating fence in a galvanized finish was specified for the boundary demarcation.
Waitrose’s Distribution Centre at Bracknell delivers to more than 60 stores, handling up to 150,000 cases of chilled products. The new warehouse was conceived to a ‘green’ design; generating 20% of renewable energy on site with waste heat and office cooling recycled from the refrigeration proc...
Article image
Open mesh steel balustrades, walkways, stairs at Bradfield College Greek Theatre: DemiAlto-55×110/50×5
Open mesh steel balustrades, walkways, stairs and an agora now provide a safe and spectacular descent into the arena as part of an ambitious restoration project of the 1890 amphitheatre at Bradfield College. The theatre performs triennial Greek plays and celebrated its re-opening with a gala ...
Article image
Edinburgh Sculpture Workshop: Terra-34 grating panels as a wall cladding screen. The ESW provides studios, work space and professional development opportunities to sculptors.
Over 266m2 of framed panels of Terra-34, which is a grating which conforms to anti-climb guidelines, were made to cover the south, east and west elevations. These were fabricated in 16 different sizes up to 2.5m high and 1m wide and fixed to the structural framework with custom welded plates....
Article image
Plant Trellis – Green Park Station
Green Park Station provides access to the Jubilee, Piccadilly and Victoria Lines. The £60 million refurbishment to achieve step-free access included a copper canopy, a Portland stone entrance and a ramp from the ticket hall into the Park featuring green wall screening. Lang+Fulton designed an...