Home > Companies > Planet Partitioning

Case studies (53)

Article image
Fora, Reading
Located inside in Reading, Fora have opened their first flexible workspace outside of London. Planet worked with ISG and Piercy & Co on the internal glazing requirements for the new location. Planet’s LOFT54 partitioning was specified for the rentable meeting rooms and offices. The demountable...
Article image
University of Oxford, Oxfordshire
The Kennedy Building and Nuffield Department of Medicine building are part of a large research facility at Oxford University. Planet installed p100 double glazed partitioning system with a frosted glass decal pattern for visual contrast. Double glazed glass doors featured in all the meeting ro...
Article image
Chevron, Aberdeen
Chevron is an American multinational energy company, active in more than 180 countries. Planet had carried out all the internal partitioning for Chevron’s new 110,000 sq. ft. building eight years previously and stood the test of time, so JM Architects asked that Planet draw up the specificatio...
Article image
Willesden Green Cultural Centre, London
The new Willesden Green Cultural Centre opened in the summer of 2015. At the heart of the building, Planet installed a triangular atrium using p20 single glazed demountable partitioning with deflection head detail to provide natural light throughout the building. Offices and meeting rooms on L...
Article image
Hilton Garden Inn, Doncaster
The Hilton Garden Inn is a global brand facet of the Hilton Worldwide group, with over 780 locations across the world. In the hotel’s lobby area, LOFT20 single glazed partitioning was installed, reaching 3500mm high. The designs were made to allow for vertical and horizontal polyester powder c...
Article image
DVB Bank,London
ISIS Projects asked Planet to undertake the internal glass partitions of the Category B commercial fit out of DVB’s new London offices.Planet used p20 single-glazed demountable partitioning to create the offices and meeting rooms. Several of the offices opened onto corridors, which required a ...
Article image
Bexley Council, London
Planet provideded the internal glass soloutions for Bexley Council's new civil office. Planet installed a mix of fire and non-fire-rated glass, and two-metre-high glass balustrades, which were fixed underneath the floor to achieve a minimalist design. On the first floor, back-painted glass pan...
Article image
Aker Solutions
Aker Solutions is a global Norwegian company that provides products, systems and services to the oil and gas industry. For the 350 offices and meeting rooms throughout the four floors, Planet used a combination of p100 and p20 relocatable partition systems, ensuring high sound attenuation. Ful...
Article image
Andrew Wiles Building
Laing O’Rourke approached Planet Partitioning to work in partnership with them and their primary architect, Rafael Vinoly, finalising the designs for all internal glazing as part of a Category A and B fit out. The work included designing and installing lecture theatre fronts, meeting and study...
Article image
City of Westminster Courts, London
The City of Westminster Courts is among London’s oldest.The courtrooms were on the first and second floors, each entered via a ‘sound lobby’ – a transition area between the waiting areas and the courtrooms – each to accommodate up to eight people at a time. The glass on either side of the soun...
Article image
British Museum WCEC
For the basement laboratories, Planet used p100 demountable double-glazed full-height partitions with two layers of 15mm toughened glass to reach heights in excess of three metres. The partitioning framework was set within the steel grid structure, ensuring an industrial look and incorporating...
Article image
Brioche Pasquier UK, Milton Keynes
Bespoke Construction asked Planet to undertake the internal partitioning package for Brioche Pasquier.To meet the brief, Planet used its premium and highly flexible M100 modular system. The majority of the corridor partitioning was frameless, but with framed modular glazing to clearly define ...
Article image
European Investment Bank HQ
The European Investment Bank (EIB) is the European Union bank. Planet Partitioning’s design team worked closely with Bradley Mallalieu Architects to fulfil the requirements of this premium and high acoustic-performing refurbishment. As all the Director offices needed to meet high acoustic atte...
Article image
Folkestone Academy
For the classrooms, p100 demountable double glazed partitioning ensures high acoustic attenuation. Planet Partitioning sourced and installed all the doors: timber-frame white doors that are easy to maintain and repair. At the academy’s heart is an atrium fire rated to 60/60 integrity and insul...
Article image
Oxford Brookes University
Laing O’Rourke approached Planet Partitioning for help refurbishing the Abercrombie building and fitting out a brand new, purpose-built structure adjoining it. Planet used p100 double glazed partitioning and p20 relocatable single glazed partitioning in a wide range of formats throughout both ...
Article image
Horizon Nuclear Power HQ
Main contractor Kier Construction asked Planet Partitioning to put together the specification for the internal fit-out of meeting rooms and offices over three storeys.Working with architects Harmsen Tilney Shane and Frank Shaw Associates, Planet Partitioning designed, manufactured and installe...
Article image
Hill Partnership, Essex
Hill Partnership asked Planet Partitioning to oversee all the internal partitioning requirements at its new two-storey Head Office – an old gunpowder mill in Essex. The atrium voids and room frontages featured p100 single-glazed demountable partitioning – chosen because its thick framework com...
Article image
Sheffield Hallam University
Sheffield Hallam University’s new three-floor, purpose-built teaching facility, the Heart of the Campus Building, is another eye-catching addition to this burgeoning northern university. Planet Partitioning used p100 double glazing to glaze around 50 room frontages, including seminar and stud...
Article image
University of Westminster, London
Hawkins Brown approached Planet for help with a Category-B fit-out of the Dean’s office and the design of offices and meeting rooms at the University of Westminster. For the meeting room frontages, Planet used p54 demountable glazing system with a narrow profile that meets the required acousti...
Article image
Southern General Hospital, Glasgow
Planet has a great relationship with BAM and is recognised as a Tier 1 supplier. That’s why BAM asked Planet to put together the specification for a new four-storey teaching and learning facility and a four-storey office building at Glasgow’s Southern General Hospital. Planet worked with Bosw...
Article image
Strathclyde Police HQ, Glasgow
Morgan Sindall approached Planet Partitioning to put together a cost proposal for all the internal demountable glazed screens, for the new five-storey Strathclyde Police Station on River East, in Dalmarnock, Glasgow. Working with Cooper Comer Architects and Morgan Sindall, Planet Partitioning...
Article image
Severn Trent Water HQ
Severn Trent Water is one of England’s 10 water authorities, supplying water and sewerage services to eight million people. Working with Associated Architects and BAM, Planet calculated the line loads for the atrium and installed seven storeys of frameless atrium glazing. This allows natural l...
Article image
Oxford Martin Building, Oxfordshire
The Oxford Martin Building at the University of Oxford is a world-leading centre of pioneering research that addresses global challenges from climate change to fuel poverty. Working closely with Berman Guedes Stretton, Planet Partitioning designed and then curved the structural framework of th...
Article image
Carmelite Riverside, London
Morgan Sindall and Fletcher Priest Architects asked Planet for help with the design, manufacture and installation of a new central, frameless atrium as part of a Category-A refurbishment. The nine-storey atrium used hot-smoke-retardant frameless internal atrium glazing across three sides to e...
Article image
WWF, Woking
The Living Planet Centre is WWF’s brand-new purpose-built head office in Woking. Hopkins Architects and Willmott Dixon asked Planet to provide specification for internal glass partitions in this two-storey 3,666 sqm building. For the meeting rooms, Planet Partitioning installed an electronic r...
Article image
Network Rail Control Centre, Basingstoke
Working with GMW architects and BAM Construction, Planet devised a highly effective partitioning strategy. Where trains pull directly into the building, Planet Partitioning used FireStop single-glazed fire-rated partitioning. FireClear and FireStop doorsets were used throughout the rest of the...
Article image
Birmingham City University, Birmingham
As part of ongoing improvements to Birmingham City University, Associated Architects, together with Willmott Dixon, asked Planet Partitioning to put together a specification for internal partitioning in the new purpose-built Curzon Building on the BCU campus. Planet designed and installed a co...
Article image
Santander UK HQ
As one of Santander’s approved suppliers, Planet Partitioning was approached directly by the client to specify internal glass partitions and glass doors for the refurbishment of VIP meeting rooms at its UK headquarters. By installing p100 double-glazed partitioning and single and double Sonote...
Article image
Monsoon Accessorize HQ
Monsoon Accessorize is a privately owned British company with two internationally renowned clothing brands: Monsoon and Accessorize. HMM Architects asked Planet to provide a specification for all the internal glazing and partitioning for the client’s striking new head quarters, known as the Ye...
Article image
European Space Agency UK HQ
The European Space Agency (ESA) headquarters at Harwell Estate is a leading science, innovation, technology and business hub. Working closely with the architect and contractor, Planet Partitioning offered and installed M100, its premium modular partitioning system. For the crosswalls, Planet P...
Article image
Royal Institute of Chartered Surveyors HQ
When the Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) were looking to move into their new Head Office, just off Princess Street in the heart of Edinburgh, Michael Laird Architects asked Planet Partitioning to put together a specification for the Category B fit-out of the existing building. ...
Article image
EQT
EQT Partners, have offices everywhere from Amsterdam to Shanghai, and recently acquired a new space in London to house their rapidly growing team. Scott Brownrigg approached Planet Partitioning requesting a glazed partitioning and door package. In areas where high acoustics were the priority, ...
Article image
SunLife
Based in Bristol, Sun Life offers straightforward life cover, insurance and savings for the over 50s.Taking an old soap and vinegar warehouse, the company chose Interaction to both run and design this ambitious CAT B fit-out. Planet Partitioning were bought on-board to design, manufacture and ...
Article image
Novotel, Canary Wharf
Built to celebrate the Novotal brand’s 50th anniversary, the flagship hotel is housed in a 39-floor skyscraper in the heart of the City. Planet worked with Inco Projects to provide an interior glazing solution for the gym and meeting room areas. To complement the industrial aesthetic of the ho...
Article image
Criteo, London
Criteo is a global digital media and internet marketing company. Planet Partitioning were tasked with providing the interior partitioning and doors package for this 30,000 sq ft category B fit-out. Having recommended the LOFT20 partitioning and LOFT IsoTec doors, for their contemporary style, ...
Article image
Boden, Leicester
British clothing company, Boden, found the perfect location in Leicester, to expand their warehouse and contact centre.With a fashionable interior at the forefront of architect, Spacelab’s, mind, LOFT20 provided the ideal solution. A fantastic alternative to slim framed office partitioning, LO...
Article image
Imperial College, London
The Research and Translation Hub at Imperial College, London forms the centrepiece for the innovation district in White City. The completed design for the central atrium wholly pushed the boundaries of performance glazing. Planet AG worked with PLP Architecture to ensure the project stayed com...
Article image
Holland Park School, London
Planet used p100 demountable double-glazed screens for all the classroom frontages and set black laminated timber classroom doors, and for the offices, 30-minuet fire-rated glass doors into our white aluminium slimline door frames. P20 single-glazed demountable partitioning features in the l...
Article image
Cambridge Sports Centre, University of Cambridge
Planet installed the internal partitioning at a new gym at Cambridge University. To ensure high levels of sound attenuation, we used M100 glass partitioning between the gym, communal and reception areas. IsoClear slimline glass doors provide a striking and minimalist feel. M100 double-glazin...
Article image
DLA Architecture, Leeds
DLA Architecture asked Planet Partitioning to put together a specification for the internal partitioning of their meeting rooms and offices as part of a Category B fit-out. Working with Triton Construction, Planet Partitioning used p20 frameless single glazing to create meeting rooms, offices...
Article image
Ferrari & Maserati, Swindon
Planet Partitioning used p20 single glazed demounatble partitioning with a smoked laminate glass finish on optiwhite glass, then combined this carefully with low-iron glass to give the client the exact colour wanted. The requirement covered two floors and some of the partitioning formed a ba...
Article image
Bauer Media, London
Planet was bought on to design, supply and install the interior glazed partitioning and doors to the meeting rooms, lobby and corridors throughout Bauer Media. Working over a 6-month period, a wide range of products were installed to meet the various specifications. To compliment the buildin...
Article image
Hill Partnership, Essex
Hill Partnership is a Top 25 builder of houses that offer stylish and contemporary living. They asked Planet Partitioning to oversee all the internal partitioning requirements at its new two-story Head Office. The atrium voids and room frontages featured p100 single-glazed demountable partit...
Article image
Formica Group, North Shields
The iconic Formica warehouse was first built in 1945 and needed a complete CAT A and B fit-out over 3 years. Planet Partitioning's northern division were perfectly placed to provide the partitioning screens and glass doors, for both the offices and warehouse. For the upstairs meeting rooms, a...
Article image
The Charter Building, Uxbridge
Uxbridge's largest ever luxury commercial space is a monumental 324,630 sq ft. Planet was approached by dn-a architecture and Bowmer and Kirkland with the task of designing and installing a five-story central atrium with additional fire-solutions. Planet offered a streamlined design to ens...
Article image
Wellington Hospital, London
Balfour Beatty approached Planet Partitioning with a high-performance refurbishment specification for the UK's largest private hospital. For all the patient and treatment rooms, Planet Partitioning used p20 demountable glass partitioning with Eclipse sliding doors. FireStop partitioning en...
Article image
Sir Duncan Rice Library, Aberdeen
Over 18 months, Planet Partitioning worked within a budget to achieve the sound attenuation levels required for the Sir Duncan Rice Library, using a combination of p100 double glazed partitioning and p20 single glazed frameless glass partition systems. We also installed timber doors througho...
Article image
Storm Model Management, London
Storm Model Management is renowned for finding, developing and managing careers for some of the world's top modelling talent. In the heart of the London office, on a polished concrete floor, Planet Partitioning created a striking stadium meeting room using p20 curved glass at both ends and l...
Article image
Moneypenny, Wrexham
Billed as the 'UK's happiest office' this 91,000 sq ft building is home to the telephone answering service; Moneypenny. Planet won the project after impressing AEW Architects with stylish and cost effective products. FireStop doors were installed to compliment the earthy tones and playful 'o...
Article image
Network Rail HQ, Milton Keynes
BAM construction approached Planet to supply and install interior glass partitioning as part of a Category B fit-out of Network Rail's new HQ. To ensure outstanding sound attenuation, we fitted p100 double glazed partitioning and IsoClear glass doors. To ensure time and cost efficiency, our ...
Article image
Equinox Gyms, London
Planet carried out all the internal glazing requirements as part of a Category-B fit-out for Equinox's new London flagship gym, the historic, Grade II listed Art Deco Derry & Toms Building. Planet Partitioning complemented the building's natural curvature by curving the partitioning channels...
Article image
Ampersand, London
Darling Associates and McLaren Group approached Planet Partitioning to undertake the internal atrium glazing and fire-rated glass doors for their fit-out of Ampersand, London. Planet was specified to design, manufacture and install all the glass partitioning for an internal atrium, balustrades...
Article image
Santander UK HQ in London
As a Santander approved supplier, Planet was approached directly to specify internal glass partitions and glass doors for the refurbishment of its UK headquarters. Working with Marks Barfield Architects and main contractor Bluu, the project required a premium finish and high sound attenuation ...